26 Mayıs 2020 Salı

Lavinia

Merhaba sevgili okurlarım,bu yazımda Özdemir Asaf'ın "Lavinia" şiirinin hikayesini anlatacağım...Değerli şairimiz Özdemir Asaf'ın bu şiirini çok seviyorum aslında bu şiir benim ilk kendi araştırıp okuduğum şiir benim için özeldir.Bizler okuduğumuz şiirlerin hikayesini bilmeden okuyup seviyoruz aslında araştırıp hikayesiyle yaşanmışlığıyla bilsek ne güzel olur değil mi?Ben bunun için burdayım:)Lavinia Özdemir Asaf'ın lise yıllarında aşık olduğu bir kıza yazdığı şiirdir.Karşılıksız bir aşkı anlatır.Şair şiirini yazdıktan sonra bir şiir yarışmasına göndermeye karar verir ve gönderir şiiri çok beğenilir ve 1. olur sonuçlar açıklanınca Özdemir Asaf'ı şiiriini kürsüde okuması için çağırırlar ve o da kabul eder. Salonda aşık olduğu kadın Mevhibe Meziyet Beyat'ta o salondadır fakat Özdemir şiiri okumaya başlayınca salonu terk etmiştir,bu olay sonrası Özdemir çok kırılır ve hüzünlenir.Asaf'a bu dillere destan olan şiiri yazdıran aşk hiç karşılık bulamamıştır çünkü Beyat'ın gönlü ressam olan hocası Edip Hakkı Köseoğlundadır.Mevhibenin güzelliğinden ötürü birçok sevdiği ve sevildiği olmuştur. Ama talih, Özdemir Asaf'la Lavinia'sını hiçbir zaman bir araya getirmemiş,sadece şiirlerinde ve Asaf'ın yüreğinde yaşatmıştır.Mevhibe Hanım belki bu şiirin hiç bir zaman kendisine yazıldığından haberi olmadı. Ama bütün aşıkların yüreğinde çok büyük yer edinen bu şiir sonsuza dek 'adı gizlenen Lavinia'lara adandı...                             LAVİNİA

Sana gitme demeyeceğim.
Üşüyorsun ceketimi al.
Günün en güzel saatleri bunlar.
Yanımda kal.

Sana gitme demeyeceğim.
Gene de sen bilirsin.
Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim,
İncinirsin.

Sana gitme demeyeceğim,
Ama gitme, Lavinia.
Adını gizleyeceğim
Sen de bilme, Lavinia.

14 yorum:

  1. Çok güzel ve anlamlı bir şiir! :) Aramıza tekrardan hoş geldin canım!

    YanıtlaSil
  2. bu şiiri çok severim eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Bu şiiri ezbere bilirim. Hikayesi iç burktu. Belki bu şiirin kendi için yazıldığını bilse her şey çok farklı olacaktı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede keşke bilseymiş,çok severim bu şiiri

      Sil
  4. özdemir asafı da bu şiirini de çok severiim :)

    YanıtlaSil
  5. Sanatçılara ilham veren, hisleri ve tecrübeleridir. Acılardan, hasretlerden, umutlardan, sevinçlerden beslenirler. Her cümlenin, hatta her kelimenin bile bir hikâyesi vardır. Yaşanmışlıklar insanın ufkunu açar, üretkenliğini artırır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle..teşekkür ederim yorumunuz için:)

      Sil