8 Mayıs 2020 Cuma

İkinci Yeniciler

Türk şiirinde 1950'li yıllarda ortaya çıkmış bir şiir hareketidir.

Garip akımının şiir anlayışına tepki olarak doğmuş ve büyük bir şair topluluğu tarafından benimsenmiştir. İkinci Yeni şairlerinin en belirgin özelliği okuyucunun  dünyasında farklı çağrışımlar meydana getirebilmek için şiirlerinde Türkçenin kuralları dışına çıkmalarıdır.Hareketin kurucusu ve isim babası Muzaffer İlhan,Edip Cansever, İlhan Berk, Cemal Süreya, Turgut Uyar, Sezai Karakoç, Ece Ayhan ve Ülkü Tamer Yeni Şiir hareketinin  şairlerindendir..Bu akımdan etkilenen her şair her,farklı yollar izleyerek.Şiirimize yeni imgeler çağırışımlar ve soyutlandırmalar getirerek. Edebiyatımıza gerçeküstü şiirler katmıştır örneğin; Cemal Süreya güvercini Üvercinka olarak değiştirmiştir.                                                  

11 yorum:

  1. Blogun hayırlı olsun. İkinci Yeniler iyidir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, hepsi çok sevdiğim şairler

      Sil
  2. Bilgiler için teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
  3. Kayseri Evden Eve Taşımacılık
    Kayseri evden eve taşımacılık fiyatları için sizlere makul ücretler sunulmaya devam ediliyor. Sizlerde artık bütçenize göre hareket ederek nakliyat konusunda ki sıkıntılarınızın giderilmesini sağlayın. Müşterilerimize evden eve nakliyat konusunda nasıl bir çalışma ortaya koyduğumuzu merak ediyorsanız, çalışmalarımızı inceleyebilirsiniz. Uzman ekibimiz ayrıca çalışmalarımız hakkında da tarafınıza detaylı şekilde bilgilendirme yapmaktadır.

    Evden Eve Nakliyat
    Evden eve nakliyat ile sizlerde artık kısa süre içerisinde yeni evinize taşınmaya başlayacaksınız. Bu konuda garantili ve bir anlamda da güven dolu hizmetleri yanı başınızda bulacaksınız. Eşyalarınızın sağ salim şekilde taşınması adına gerekli tüm çözüm yollarını da sunmaya devam ediyoruz. Ev Taşıma ile ilgili olarak artık istediğiniz düzeyde bir çalışmayı da yanı başınızda bulacaksınız. Nakliyatla ilgili olarak işlerin en iyi şekilde yapılmasına yardımcı oluyoruz. Sürekli olarak hizmet veren nakliyat firmalarından da birisi olarak karşınızdayız. Buna göre istediğiniz zaman dilimi içerisinde de firmamızın yolunu tutmaya başlayarak kaliteli olarak hizmet almaya başlayabilirsiniz. Tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi adreslerinden biri olarak karşınıza çıkmaktayız. Birinci sınıf kaliteye sahip çalışmalardan yararlanmaya devam edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. turgut uyar da çok seviyore :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende çok severim, en sevdiğim şairler yazımda nasıl unuttuysam:(

      Sil